Monday, September 4, 2017

Percutian di Langkawi

"Eh...tak balik kampung beraya ker bro", itu rata-rata komen yang aku dapat bila kawan-kawan aku tahu aku pergi bercuti di Langkawi semasa Hari Raya Haji lepas.

Hahaha...kali ini aku sekeluarga ke sana dengan mak dan mak mertua der. So, terus bawak depa beraya di Langkawi. Cuti dapat, raya pon dapat. Haa...bijak tak? Kuikuikui

Hmm..memandangkan dah banyak kali ke Langkawi, kali ni kami ingin makan di tempat baru. Destinasi yang dituju...Hafiz Rojak di Pantai Kok.



















video video
 

Friday, July 28, 2017

Bintang BNM 2017

Alhamdulillah...akhirnya setelah mencuba selama 3 tahun berturut-turut, kami telah dapat tempat ke-3 tahun ni dalam kategori band. Selama 3 tahun ini juga group kami kekal dengan mode "Konsert" dalam persembahan dan mengekalkan ahli yang sama.

APANAMA kali ini membariskan Azrol sebagai guitarist utama, Shahrul sebagai rhythm, Hazemi sebagai basist, Fairuz sebagai drummer dan aku sebagai vokalist...hahaha walaupun sore ku hancus 😅.

Untuk rekod, tahun lepas kami menggunakan nama "TENGAH PIKIR NAMA" dengan lagu Seragam Hitam, manakala pada tahun 2015 "BELUM ADA NAMA" dengan lagu Potret Monalisa. Tahun ini kami membawa sedikit kelainan dengan mempertaruhkan lagu inggeris berjudul You Give Love A Bad Name.

 
video

 

Tuesday, January 3, 2017

Hari Pertama Persekolahan Zulaikha Damia

Pejam celik, hari ini anak kami yang bongsu ni dah mula bersekolah. Sekolah sama dengan sekolah lama si kakaknya, Effa.

Semoga tidak jemu menuntut ilmu hingga ke peringkat yang tertinggi ya anak abah.









Friday, December 30, 2016

Hari Orientasi Zarifah Syarafana Di Sekolah Menengah

Yup...dah besar anak dara abah sorang ni. Semoga anak sulung abah ni dapat mengejar cita-cita dan menuntut ilmu hingga ke menara gading nanti ya. Banggakan kami sekeluarga dan harap dapat menjadi pendorong adik untuk mengikut jejak yang sama. Aamin....

Go GK!














Thursday, December 29, 2016

Bercuti di Kota Kinabalu, Sabah

Selepas umrah...kami berkesempatan sekali lagi berkunjung ke negeri di bawah bayu, Sabah pada 24 - 29 Disember 2016 yang lalu. Kali ini kami sekeluarga menginap di Nexus Resort Karambunai yang terletak lebih kurang 35km dari Kota Kinabalu.

Istimewa kali ini, kami dapat berkunjung ke Tamu Kota Belud sebelum meneruskan perjalanan ke Kinabalu Park, Kundasang, Poring Hot Spring (sampai tapi parking penuh, so patah balik), Desa Cattle Dairy Farm (sampai tapi parking jauh, so tak masuk), Pekan Nabalu dan yang paling best Island Hopping di Tunku Abd Rahman Marine Park.

Haa...nak tahu kenapa best? Sebab masa nak balik tu bot kami dilambung ombak yang tengah bergelora. Masa tu hujan lebat beserta ribut yang kuat di tengah-tengah laut. Macam dalam filem...dengan ombak yang tinggi dan angin yang kuat, gelap segelap-gelapnya. Alhamdulillah, kami selamat. Nak dapat pengalaman macam ni memang susah dah...yeay!!